diumenge, 6 de juny del 2010

CONCLUSIONS

Després d'haver treballat en el tema dels estereotips, hem tret una sèrie de conclusions:

Els estereotips són importants per tal de que la societat sigui estable. No oblidem que sense els estereotips la integració social seria totalment inestable! Tampoc el fet de que elsestereotips siguin necessaris ens porta a dir que siguin certs, ja que els estereotips són simples imatges subjectives, mai objectives.

Hem d'eliminar-ne alguns. Sovint, els estereotips deixen inferiors a algunes classes o grupssocials, per tant hem d'evitar crear-ne de nous, més aviat eliminar-ne a ús propi els que nosaltres creguem innecessaris i despectius.

Hem de controlar la nostra creença en els estereotips ja que ens podem fer mal a nosaltres mateixos i podem fer mal al nostre entorn. Sovint, la gent que ens envolta es pot sentir ofesa per haver-los englobat dins un estereotip que en el seu cas és totalment fals. Però el problema més important que generen els estereotips és quan la societat ens els fa creuremassa i tendim a voler ser iguals que l'estereotip en qüestió. Per exemple: una noia ha de ser guapa i prima, llavors les noies s'esforcen tant per ser guapes i primes que abandonen altresaspectes com els estudis o la feina i fins i tot poden patir malalties de transtorn alimentari.

No podem classificar un estereotip segons si és bo o dolent. És important no categoritzar en grans masses si un estereotip és bo o dolent, ja que no tots som iguals i a no tots ens afecta un fet de la mateixa manera que un altre. Simplement hem de fer ús propi d'un estereotip si hi estem d'acord. No cal que convencem a tota la humanitat de que tal estereotip és bo o dolent, sinó que els humans hauríem de tenir prou criteri per decidir quin estereotip rebutgem i quin no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada